Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 10 Februarie 2013 Ora: 15:14

Tabăra de iarnă NEPSIS

Decembrie 2012... Câteva zile după sărbătoarea Naşterii Domnului... Ca şi un an înainte, în Alpii francezi; bucuria zilelor însorite pe pârtii sau pe poteci înzăpezite; liniştea aproape palpabilă a munţilor; serile duhovniceşti cu discuţii prelungite până târziu în noapte; cântecele la chitară şi voia bună; confruntările aproape inevitabile în orice grup care convieţuieşte timp de o săptămână; oameni cu personalităţi diferite – o oglindă a Bisericii, unde toţi sunt primiţi, dar aleg să rămână doar cei care vor. Aproape 150 de persoane – tineri, familii, copii, însoţiţi de cinci preoţi, îndrumaţi şi binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Iosif... Anul nou, 2013, început cu Sfânta Liturghie şi cu gândul la Dumnezeu, Domnul nostru... 

Tabăra de iarnă NEPSIS

La mulţi ani tuturor! Vă mărturisesc câteva din impresiile mele în legătură cu tabăra de schi1.

A fost frumos. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! A fost o ocazie de a cunoaşte oameni noi, de a vedea creaţia lui Dumnezeu într‑un aer pur (cei mai înalţi munţi din Europa. Toată copilăria m‑am întrebat: oare cum arată Alpii?), de a schia (n‑am mai încercat niciodată aşa ceva, dar am reuşit. Am febră musculară şi acum şi sunt bucuros.), de a juca şah, de a sluji într‑o atmosferă tinerească, de a bea vin fiert cu prietenii în cea mai simplă, mai pustie şi mai faină ceainărie din staţiune, de a vorbi despre Dumnezeu cu oameni sincer interesaţi de sensul vieţii noastre. O mulţime de binecuvântări.

Cred că tabăra şi‑a atins scopul. Nu ştiu care au fost aşteptările celorlalţi de la această scurtă vacanţă de iarnă. Ceea ce ştiu este că a fost mai mult decât mă aşteptam şi că păstrez amintiri frumoase din aceste zile. Zile pline. Lucrurile frumoase au făcut ca minusurile (dacă au existat) să nu fie vizibile. Acum îmi pare rău că nu am ajutat şi eu cu ceva la organizare, pentru a uşura stresul celor care au făcut efortul de a ne oferi acest dar de Anul Nou.

Bine că a dat Dumnezeu şi am fost sănătoşi şi am trecut şi de mult anunţata şi mediatizata „apocalipsă”. De acum intrăm în linie dreaptă în anul 2013. Vorba vine, linie dreaptă. Vor fi, foarte probabil, o mulţime de curbe şi dâmburi. Aşa e viaţa. Trebuie să rămânem în picioare, ca la schi. Mergem înainte, cu faţa spre Dumnezeu. Vom lua şi trânte. Nu ne descurajăm. Asta e. Au şi ele rostul lor. Aşezăm schiurile paralel unul cu altul, perpendicular pe pârtie, cu grijă, pentru a nu aluneca la vale, inspirăm, ne acordăm o clipă de reflecţie, privim cerul şi brazii şi... hopa sus! Înainte, cu faţa spre Lumină.  

A fi creştin înseamnă a merge pe contrasensul istoriei (pentru a înţelege mai bine, se poate merge o jumătate de oră pe contrasens pe o autostradă la o oră de vârf. Glumesc. Dar totuşi...).

Mulţumesc pentru tot voluntarilor care au organizat această tabără şi să ne ajute Dumnezeu să fim uniţi şi să mai construim întâlniri frumoase. Pentru mine au fost câteva zile de sărbătoare. M‑am bucurat mult.

 

La plecarea din tabără, angajaţii francezi ai cabanei la care am fost cazaţi ne‑au înmânat un bilet pe care scria: 

Dragi prieteni,
Vă mulţumim tuturor pentru timpul plăcut pe care l‑am petrecut împreună. Ne‑aţi adus credinţă şi bucurie. Vă mulţumim din toată inima pentru această aventură pe care ne‑aţi dat ocazia să o trăim. 
Un 2013 plin de bucurie! Dumnezeu să vă aibă în pază!

Personalul cabanei

Ierom. Nicodim Petre

Note:

1. Textul este un mesaj destinat participanţilor, scris la câteva zile după încheierea taberei.

 

 

Tabăra de iarnă NEPSIS

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni