Adaugat la: 1 Septembrie 2008 Ora: 15:14

22 iunie 2008 - Hramul Parohiei „Toţi Sfinţii” din Milano Nord -Monza

22 iunie 2008 - Hramul Parohiei „Toţi Sfinţii” din Milano Nord -Monza

Duminică 22 Iunie 2008 a fost pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română sărbătoarea „Tuturor Sfinţilor”. Prea Sfinţitul Episcop Siluan, părintele paroh Pompiliu Nacu şi credincioşii din parohia ortodoxă română Milano Nord-Monza i-au cinstit şi i-au lăudat pe toţi sfinţii prin slujba utreniei şi în Dumnezeiasca Liturghie, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate darurile şi bucuriile dăruite poporului Său.

În mijlocul nostru s-a aflat Prea Sfinţia Sa Siluan, Întâistătătorul noii Episcopii a Italiei ce a fost întâmpinat cu multă dragoste de membrii parohiei noastre, dar şi de alţi credincioşi ortodocşi sosiţi de la parohiile din jur. Înainte de începerea Sfintei Liturghii Părintele Episcop a încredinţat părintelui paroh pentru săvârşirea Sfintei Liturghii noul antimis. Un tânăr teolog de la parohia din Verbania a fost hirotesit întru citeţ. După citirea Sfintei Evanghelii Prea Sfinţia Sa a explicat pe înţelesul tuturor tainele ascunse ale cuvântului lui Hristos. După cântarea Heruvic tânărul diacon Cristian Prelipceanu a fost hirotonit întru preot.

La agapa creştinească ce s-a desfăşurat la colegiu Leon Dehon au participat peste 350 de persoane. Invitaţii oficiali din partea italiană au fost: părintele Bruno Scuccato - superiorul Institutului Misionar Sacro Cuore, don Gianluigi Frova, parohul Bisericii San Carlo, părintele Bernardino iar de la parohiile române: pr. Anatolie Cazacu (Milano), pr. Gavril Popa administraţia Episcopiei.

Toţi Sfinţii ne cheamă de a ne uni în rugăciune, în prietenie creştinească, de a ne cunoaşte mai bine şi de a ne aduna din împrăştierea fiecărei zile.

A consemnat Ingrid Nacu

(Ştire preluată de la Departamentul de Informare şi Mass Media al Episcopiei Italiei)

22 iunie 2008 - Hramul Parohiei „Toţi Sfinţii” din Milano Nord -Monza

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni